Het werken met klachten

Bij alle klachten, of het nou lichamelijke of geestelijke zijn, gelden bepaalde basiswetten voor het oplossen er van. Vaak denken we dat verzet er tegen (er tegen vechten dus, hetzij emotioneel, hetzij bijvoorbeeld via medicijnen) de beste manier is. Echter, verzet leidt uiteindelijk alleen maar tot verergering omdat we het op die manier (onbedoeld) juist van meer energie voorzien.

De sleutel is: pas als je iets onvoorwaardelijk lief hebt kan het losgelaten worden.

Voorbereidende ontspannings en verdiepingsoefening:

Ga rustig zitten en ontspan.

Ga met je aandacht naar je handen. Concentreer je eerst op je linker hand totdat je die heel goed gewaar bent en doe dan hetzelfde met je rechter hand. Neem de tijd.

Verbind nu je handen door er in gedachte een verbinding tussen te maken, een open verbinding, een soort buis. Laat de energie maar stromen door de buis tussen je handen, speel er maar mee. Blijf ondertussen goed je lichaam voelen!

Stel je nu een bol/zon voor die van onder je stuitje achter langs je ruggengraat naar boven gaat tot boven je hoofd. Deze bol is je Ziel en is gevuld met puur bewustzijn en alle ervaringen van eerdere incarnaties.

Laat deze bol langzaam in je hoofd zakken en laat hem daar al je gedachten, overtuigingen, beelden etc. die daar zijn absorberen en neutraliseren.

Merk op dat je hoofd leeg geworden is. Laat deze lichtende bol vervolgens in je hart zakken en ontspan dan dieper. Nu is jouw Ziel / ben jij in het Veld, nu ben je Thuis.

Laat nu stralen van Licht vanuit je hart stralen naar alle kanten van je lichaam, naar links, rechts, boven en beneden en voel….

Zeg nu hardop of in jezelf:

  • Ik ben me bewust van de klacht.
  • Ik accepteer de klacht volledig
  • Ik ben er zelfs dankbaar voor omdat hij me iets duidelijk maakt waar ik anders niet achter gekomen was. Nu kan ik weer verder groeien.

Probeer door middel van communicatie met de klacht er achter te komen wat de klacht je precies probeert te vertellen. Ga daarbij altijd uit van een positieve intentie van de klacht. Vergeet niet dat klachten vaak een symbolische taal gebruiken om ons iets duidelijk te maken. Inmiddels is er erg veel lituratuur op dit gebied, denk aan Christiane Beerlandt (de sleutel tot zelfbevrijding) en boeken van Rudiger Dahlke en Thorwald Dethlefsen (de zin van ziekzijn en ziekzijn: signalen van de ziel)

Sluit af met:

Ik stuur liefde en dankbaarheid naar de klacht toe en wacht…de klacht zal door deze liefde transformeren en kan mij nu verlaten. Ik voel liefde en dankbaarheid.

Recent Posts

Leave a Comment