Geestverwanten

Ik voel mij sterk verbonden met de volgende initiatieven:

=  Avaaz

Avaaz stelt miljoenen mensen in staat om actie te nemen voor dringende nationale en internationale problemen – van armoede en de crisis in het Midden-Oosten tot klimaatverandering. Omdat we ons op internet organiseren is het mogelijk om duizenden individuele inspanningen, hoe klein ook, snel te combineren tot een sterke collectieve kracht.

Het kernteam van Avaaz, verspreid over vier continenten, voert campagne in 14 talen en wordt ondersteund door duizenden vrijwilligers. We voeren actie door petities te ondertekenen, mediacampagnes te financieren, overheden te e-mailen en te overtuigen, het organiseren van “offline” protesten en manifestaties. Zo zorgen we ervoor dat de meningen en waarden van mensen over de hele wereld invloed hebben op besluitvorming die ons allemaal aangaat.           

 

 

 

homepage_header-stadsverlichting-300x193

=  Stadsverlichting   

Stadsverlichting is een initiatief om een cultuur van verlichting te stimuleren. Om dit mogelijk te maken, vragen we mensen om hun huiskamers open te stellen voor meditatie of om een huiskamer te bezoeken.

Als mensen samen stil zijn, hebben zij een harmoniserend effect op hun omgeving, zo blijkt uit onderzoek. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd, is er minder criminaliteit, is het minder druk op de spoedeisende hulp en zijn minder verkeersongevallen. Voor een betere wereld hoef je de straat niet op. Je bent effectiever als je samen stil bent. In een tijd van verharding, individualisme en elkaar buitensluiten, wil Stadsverlichting een huiskamercultuur van samenhorigheid stimuleren: oases waar mensen welkom zijn voor een uur stilte, liefde en ontspanning, zodat zij zich weer thuis kunnen voelen – bij zichzelf, elkaar en in hun leefomgeving.

Stadsverlichting is een initiatief van Kris & Tijn Touber.

Bij ons thuis op de Anjerweg 4 in Venlo mediteren wij iedere tweede zondag van de maand van 20.00 uur tot 21.00 uur met ongeveer 6 tot 8 mensen.

Jij bent ook van harte welkom. De toegang is gratis en de thee staat klaar !

 

=  Pamela Kribbe

Pamela Kribbe is een medium dat Jeshua en Maria Magdalena channelt. Ze heeft inmiddels een aantal boeken op haar naam staan, maar ik zou je als je voor het eerst iets van haar leest willen aanraden om met “Gesprekken met Jeshua” te beginnen.

In het boek ‘Gesprekken met Jeshua’ wordt de herkomst van de zielegroep van lichtwerkers en tevens hun bestemming op aarde in deze tijd beschreven. Er wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende fasen in de overgang van een ego-gebaseerd naar een hartgedragen bewustzijn. Aansluitend volgt een serie publieke channelings die uiteenlopende onderwerpen behandelen zoals relaties, werk, ziekte, seksualiteit en nieuwetijdskinderen.

=  Marie-Claire van der Bruggen

Het Sprookje van de dood is een inspirerend verhaal over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de Aarde gaat maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden?

Hoe wordt het leven op Aarde ervaren door de ogen van een ziel en tenslotte: hoe ervaart een ziel het sterven, ofwel de terugkeer naar Huis?

Dit alles wordt op een leuke en eenvoudige manier verteld. Je wordt door het Zieltje meegenomen op haar grote avontuur. Het is een wonderbaarlijke reis die je misschien opnieuw laat ontdekken wie je werkelijk bent en waar je vandaan komt.