Wie zijn wij ?

 

Mijn weg op Aarde ziet er als volgt uit:

Mijn naam is Jos Huijts, ik ben in 1952 in Heerlen geboren. Ik ben getrouwd met Therese Krop en heb vier kinderen en twee kleinkinderen. Na het gymnasium in Hoensbroek doorlopen te hebben volgde ik een rechtenstudie aan de universiteit van Nijmegen en studeerde ik af als Meester in de rechten.

Na een aantal jaren als jurist in de sociale rechtshulp (o.a. als sociaal raadsman) te hebben gewerkt merkte ik dat ik niet goed zat. Ik voelde de affiniteit met het oplossen van de vaak zakelijke problemen waar de mensen mijn hulp bij vroegen duidelijk afnemen. Aan de andere kant groeide mijn belangstelling voor de vraag waarom bepaalde mensen bepaalde problemen hadden. Ik begon zekere patronen te zien die heel vaak op het emotionele vlak lagen. De daad bij het woord voegend heb ik vervolgens een HBO deeltijd opleiding tot maatschappelijk werker gevolgd en succesvol afgerond.

Na enige tijd in deze discipline te hebben gewerkt merkte ik dat deze manier van hulpverlening mij nog niet diep genoeg ging. Ook hier zag en voelde ik dingen die niet te combineren bleken met de datgene wat door mijn werkgever van mij verwacht werd. Parallel aan deze loopbaanontwikkeling liep een persoonlijke ontwikkeling.

 

 

 

 

 

 

 

Reiki kwam op mijn pad en ik werd Reiki master. Samen met mijn vrouw Thérèse heb ik een tiental jaren succesvol Reiki cursussen gegeven. Onder andere door het intensief bezig zijn met Reiki werden er meer paranormale begaafdheden merkbaar. Omdat ik (achteraf terecht) vermoedde dat dat alleen maar zou toenemen heb ik in het jaar 2000 de beslissing genomen om als zelfstandige een praktijk op te zetten als magnetiseur / Reiki therapeut.

In essentie ben ik natuurlijk, net als iedereen, een Ziel,

spiritual_road

een Ziel die lang, lang geleden is geboren uit de Oerbron en die op weg is gegaan door de kosmos om alle ervaringen die maar denkbaar zijn op te doen.

Ik maak deel uit van een bepaalde groep Zielen, de Lichtwerkers. Er zijn op dit moment heel veel Lichtwerkers op Aarde om de ascentie van de Aarde te begeleiden. De ascentie van de Aarde houdt in dat de Aarde haar bewustzijn sterk aan het verhogen is en alles wat met haar verbonden is krijgt daar op de een of andere manier mee te maken.

Deze tijd, zo rond 2012 en het begin van het Watermantijdperk, is om deze reden een heel intensieve, maar ook een heel uitdagende tijd want je ziet om je heen dat het duister zich niet zonder slag of stoot overgeeft. Dat is normaal en we hadden ook niet anders verwacht. In het weten dat duisternis in feite alleen het ontbreken van Licht is is het slechts een kwestie van tijd voordat het Licht overal op Aarde zal schijnen.

Mensen die bereid zijn om mee te gaan in deze verhoging van bewustzijn van de Aarde zullen een versnelde innerlijke groei kunnen realiseren. Ik kan hen daarbij helpen en begeleiden.

In 2008 ben ik gestart met een 3 jarige HBO opleiding aan de Academie voor Polyenergetica in Apeldoorn. In 2011 behaalde ik daar mijn diploma als Polyenergetisch therapeut. Deze opleiding heeft mij naast veel inzichten over mijzelf ook veel technieken gegeven waar ik iedere dag mee kan werken.

Het paranormale stuk groeit nog iedere dag en leidt ertoe dat wanneer ik in mijn werkruimte, telefonisch of in gedachten contact leg met een cliënt ik vrijwel meteen “ zie “/ “voel” / ”weet” wat er echt aan de hand is. Dit gaat meestal veel dieper dan de cliënt zich bewust is en raakt spirituele dimensies. Ik voel het als mijn taak om de cliënt te begeleiden naar deze kern van de oorzaak van het probleem.

Ik ervaar bij dit proces een duidelijke, krachtige begeleiding van de “andere kant” en hoe meer ik mij voor deze begeleiding open stel hoe dieper de hulp kan gaan. Iedere sessie krijgt daardoor het karakter van een ontdekkingsreis die op de een of andere manier nooit confronterend is maar juist de vreugde en het plezier brengt die bij het ontdekken van nieuwe dingen hoort. Zo is een sessie, naast soms hard werken, een vervullend en verdiepend proces zowel voor de cliënt als voor mij.

 

                                                                                                    Life coach

Ik ben Thérèse Krop en sinds enige tijd werk ik samen met Jos in praktijk Anahata.

Ik heb jarenlange ervaring als thuisbegeleider in verschillende problematische situaties zoals, relatieproblemen, scheiding, verslavingen en depressies. Daarnaast werk ik ook veel met ouderen die vaak kampen met verlieservaringen en ouderen met dementie.

Vanuit mijn ervaring met ouderen heb ik de opleiding Stervensbegeleiding aan het NIS in Utrecht gedaan en ben nu gecertificeerd stervensbegeleidster.

Sinds 2003 ben ik Reikimaster en heb samen samen met Jos vele jaren Reiki 1,  2 en 3 cursussen gegeven. Daarnaast heb ik ook ervaring met het geven van ontspanningsmassage en heb ik de opleiding Intuïtieve ontwikkeling gedaan.

Door mijn werk als thuisbegeleider en mijn ervaring met Reiki, massage en meditatie voel ik de behoefte om deze twee “werelden“  binnen praktijk Anahata met elkaar te verbinden als

                                         Life coach

Wat kun je van mij verwachten?

                                      Begeleiding bij levensvragen.

Ik zal mij hierbij afstemmen op jouw specifieke hulpvraag en gebruikmaken van een combinatie van onderstaande vaardigheden :

  • Reiki
  • (gedeeltelijke) ontspanningsmassage
  • Healing
  • Meditatie                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Rouw- en stervensbegeleiding

In deze tijd van vergrijzing zullen we steeds vaker geconfronteerd worden met eindigheid, zowel in onze omgeving als bij ons zelf.

We komen verlies en verlieservaringen in ons leven tegen en dat kan soms behoorlijk confronterend zijn.

Als gecertificeerd Stervensbegeleider kan ik je helpen bij vragen rondom  verlies, rouw en sterven.