Tarieven

                                                                                            
                                                                                         Sessie bij Jos van anderhalf tot 2 uur: 40 euro

 

                                                                                                     Sessie bij Thérèse van 1 uur: 30 euro

 

Cadeautip!

Verras iemand met een zinvol cadeau! Onbeperkt geldig en in elk bedrag te verkrijgen.

 

Loslaten

Er is een mooi verhaal over twee monniken die samen een pelgrimstocht maken. De monniken naderen een dorp waar een rivier uit de oever is getreden. Bij die rivier staat een prachtige jonge vrouw met een lange jurk aan die in deze kleding niet in staat is de rivier over te steken. Daarom besluit een van de twee monniken haar op te tillen om haar naar de overkant te dragen.

De monniken vervolgen daarna hun tocht. Na vervolgens drie uur zwijgend door hebben gelopen, zei de ene monnik tegen de monnik die deze vrouw naar de overkant van de rivier heeft gedragen: “je weet toch dat wij van ons geloof geen vrouwen mogen aanraken”. Hierop antwoordde de andere monnik: “ik heb haar drie uur geleden losgelaten maar jij draagt haar kennelijk nog steeds met je mee.”

Recent onderzoek laat zien dat een emotie slechts de energie in zich draagt om een minuut of drie gevoeld te worden, niet langer. Het onderzoek leidt daarom tot de conclusie dat het feit dat wanneer een emotie langer dan 3 minuten duurt dat een keuze van de persoon zelf moet zijn!

Dat werpt een nieuw licht op het verschijnsel dat wij als mensen soms drie uur, drie dagen, drie jaar, 30 jaar of zelfs levenslang bepaalde emoties met ons mee dragen! We hebben dan blijkbaar niet besloten om los te laten.

 

 

               

                  Een mooie oefening om het loslaten in de praktijk te brengen

1   Ontspan je.

2   Neem een persoon of een situatie in gedachten die je dwarszit, waar je negatieve gevoelens over hebt. Kijk hier specifiek naar. Wat verlangde je wat hij / zij / de situatie je niet gegeven heeft.

3   Spreek in je geest die verwachtingen uit naar de persoon / situatie, eventueel met de gevoelens die ze in je oproepen. Nogmaals, de werkelijke persoon is hierbij niet aanwezig, het is een innerlijk proces van schoonmaak.

4   Draai dan elke verwachting om. Formuleer hem op een positieve manier zodat je bij de onderliggende wens komt. Zeg bijvoorbeeld niet: ik had liever gehad dat je me niet geslagen had, want ons onderbewuste kan het woord niet  niet verstaan. Maar zeg: ik had liever gehad dat ik me veilig had kunnen voelen bij jou. Zo kom je bij je echte verlangen.

5   Laat dan de verwachting los door de volgende uitspraak:

“Ik had liever gehad dat je x of y had gedaan / dat x of y was gebeurd, maar dat deed je niet, of dat kon je niet, dus ik geef die verwachting op. Ik laat hem hier en nu los”.

6   Maak tenslotte een armgebaar terwijl je dit zegt, dat uitdrukt dat je de verwachting van je afzet, loslaat en laat gaan, weggooit. Adem dan uit en zucht er bij: “Poeh !”

Om het gemakkelijker te onthouden noemen we dit het lie – ma – du – poeh – systeem: ik had Liever gehad dat jij, Maar dat deed je niet, DUs ik laat die verwachting nu los. POEH !