Inspiratie

Osho

Osho heeft aan het begin gestaan van mijn spirituele pad. Door zijn provocerende uitspraken over alles waar hij de werking van het ego in zag werd hij vaak niet begrepen en werd er fel op hem gereageerd. Bij mij werkte dat heel anders.

Voor mij was het een verademing dat hij in zijn toespraken tot de kern van zaken wist door te dringen. Iets in mij “begreep” hem heel goed. Hier was iemand die bevestigde dat de standaard culturele conditionering waar we allemaal mee te maken krijgen, inclusief de plek en inhoud van religie, niet klopte en hij verwoordde dat op een poëtische en vaak humoristische manier.

Onderstaand citaat geeft heel mooi in zijn eigen woorden weer wat de kern van zijn doel op aarde was.

“ Als je een volledig mens wil zijn dan moet Zorba de Griek in de Boeddha worden opgenomen. Zorba en Boeddha moeten als één geheel genomen worden en dat is niet moeilijk. In feite zal Zorba plus Boeddha een enorme verrijking zijn.

Boeddha kan niet lachen, kan niet dansen, kan niet zingen, kan niet liefhebben. Wat voor een leven zal dit zijn? Leeg!

Zorba kan zingen, dansen, van eten en drinken genieten, liefhebben. Hij leeft, maar hij weet niet wie hij is. Hij weet niet wat de betekenis van het bestaan is. Hij zal nooit de ervaring van onsterfelijkheid van het leven krijgen, de eeuwigheid van zijn bestaan, dat hij er altijd al geweest is en er altijd zal zijn; dat alleen de vorm verandert. Hij zal nooit in zijn eigen centrum binnengaan. Hij zal altijd in de cycloon blijven, heel druk, bezig met van alles behalve zichzelf. En het centrum van de cycloon is juist de meest extatische ervaring die er is, de ultieme ervaring van het menselijk bewustzijn. Daaraan voorbij is er niets; je bent thuisgekomen.

Ik zie niet dat er een probleem is, er is geen tegenstelling. Je kunt thuiskomen, je kunt in je centrum zijn, wat belet je te lachen? In feite zou je de enige zijn die echt kan lachen, het Lachen kan worden; die echt kan liefhebben, zelf Liefde kan worden, wanneer de lover verdwijnt en alleen Liefde blijft bestaan; iemand die kan dansen met zo’n overgave dat de danser helemaal verdwenen is, alleen maar de Dans blijft.

Daardoor zal er een eenheid in je ontstaan; je lichaam en je ziel zullen één zijn. Je zult niet tegen je natuur hoeven te vechten, je kunt die gebruiken als een opstapje.

Je hoeft er zelfs niet tegen te vechten, je hoeft je natuur niet te onderdrukken. Alle psychologische ziektes komen voort juist uit die onderdrukking. Psychopathologische mensen zijn gewoon niet te genezen tenzij ze hun natuur helemaal zonder verbittering kunnen aanvaarden. Je moet je natuurlijke energie gebruiken om te groeien. Zo zal er eenheid in de mens ontstaan.

Dit is mijn streven: Zorba de Boeddha de wereld in te brengen”

Marie-Claire van der Bruggen

Het Sprookje van de dood is een inspirerend verhaal over een Zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de Aarde gaat maken. Wat gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden?

Hoe wordt het leven op Aarde ervaren door de ogen van de ziel en tenslotte: hoe ervaart een ziel het sterven, oftewel de terugkeer naar Huis?

Dit alles wordt op een leuke en eenvoudige manier verteld. Je wordt door Zieltje meegenomen op haar grote avontuur. Het is een wonderbaarlijke reis die je opnieuw laat ontdekken wie je werkelijk bent en waar je vandaan komt.

 

Pamela Kribbe

Pamela Kribbe is een medium dat Jeshua en Maria Magdalena channelt. Ze heeft inmiddels een aantal boeken op haar naam staan, maar ik zou je als je voor het eerst iets van haar leest willen aanraden om met “Gesprekken met Jeshua” te beginnen.

In het boek ‘Gesprekken met Jeshua’ wordt een beschrijving gegeven van de herkomst van de groep zielen die Lichtwerkers genoemd worden en tevens wat deze groep in deze tijd hier op aarde komt doen. Daarnaast wordt er uitgebreid ingegaan op de verschillende fasen in de overgang van een ego-gebaseerd bewustzijn naar een hartgedragen bewustzijn. Tenslotte bevat het boek een serie publieke channelings die uiteenlopende onderwerpen behandelen zoals relaties, werk, ziekte, seksualiteit en nieuwetijdskinderen.

 

 

Michael Roads

Michael Roads is een mysticus die datgene wat hij tijdens zijn metafysische reizen meemaakt op een heldere manier in zijn boeken kan beschrijven. Hij is in staat om bij vol bewustzijn uit zijn fysieke lichaam te treden en zich in zijn lichtlichaam te verplaatsen naar dimensies waar we normaal geen idee van hebben dat ze bestaan. Hij komt gaandeweg steeds dieper tot de conclusie dat het hele universum vol wonderbaarlijk en liefdevol leven is en dat dat leven een bewustzijn heeft waar wij als aardebewoner alleen maar van kunnen dromen. Zeer aan te raden.

Een van de vele pareltjes uit een van zijn boeken is de volgende:

“Het is altijd mogelijk om voor Liefde te kiezen. Door niet te kiezen kiest de mens onopzettelijk voor lijden.

Vraag: is het dan zo moeilijk om voor Liefde te kiezen?

Antwoord: wanneer angst ons leven domineert dan is het de angst die de keuze maakt en angst kiest nooit voor Liefde”.

 

 

                                                          Adyashanti

Adyashanti, geboren in 1962 in Californië, komt uit de traditie van de zenmeesters Maezumi Roshi en Suzuki Roshi. Hij heeft vijftien jaar lang zen beoefend en kreeg tijdens een van zijn meditaties een verlichtingservaring die hem daarna niet meer heeft verlaten.
Zijn leraar Arvis Justi stelde hem toen voor om zelf te gaan spreken.

De kracht van Adyashanti is dat hij op briljante wijze complexe materie helder kan verwoorden.
Dit boek is een verzameling van zijn mooiste lezingen en gesprekken gehouden tussen 1996 en 2002. De volgende thema’s komen o.a. aan de orde:

– Het simpele geheim van gelukkig zijn
– De vreugde en uitdagingen van het spiritueel wakker worden
– Vrijheid, Stilte, Bewustzijn, Ego, Liefde, Illusie, Controle, Loslaten,  Het eeuwige nu, Compassie, Het vuur van de waarheid.

Tijn Touber

Tijn Touber is schrijver, muzikant, inspirator. Hij is oprichter van de succesvolle band Lois Lane. Tijn schreef onder meer de titelsong voor de film Amsterdamned. Na dit muzikale avontuur legt hij zich toe op bewustzijsontwikkeling en geeft trainingen aan onder meer de Amsterdamse politie, delinquenten in de Bijlmerbajes, bezoekers van Lowlands, rechters, artsen en de Landmacht. Tijn schreef zeven boeken over zijn innerlijke avonturen. Zijn bekendste werken zijn Spoedcursus Verlichting en Time Bender.

Hij is initiatiefnemer van meditatienetwerk Stadsverlichting met meer dan duizend huiskamers, Schoolverlichting en Kidsverlichting.

Time Bender

 

In de nacht waarop John Lennon wordt vermoord, ontmoet een Amsterdamse popmuzikant een mysterieuze man die Time Bender heet. Deze herinnert hem aan zijn missie: de Aarde te verlossen van buitenaardse overheersing. De popmuzikant heeft geen idee waar Time Bender het over heeft, maar wordt vervolgens in een galactisch avontuur gestort. De mensheid wordt bedreigd, maar bevindt zich in een sleutelpositie om oeroude conflicten voor eens en voor altijd op te lossen.

De toekomst ligt in onze handen, maar de tijd dringt en het hele Universum kijkt met spanning toe.

Worden wij op tijd wakker om onszelf te herkennen? Het antwoord ligt in jou, in mij, in ons….

Onze geschiedenis, ons heden en onze toekomst blijken heel anders te zijn dan ons is geleerd. In deze spannende page-turner word je wakker geschud voor een waarheid die lang verborgen is gehouden en je in staat stelt de regie over het Spel van Leven in handen te nemen.

Time Bender is meer dan een boek: het is een spannend avontuur dat je terugbrengt bij je diepste essentie, in je kracht zet en je de vijf levenslessen leert waarmee je de tijd kunt buigen. Juist in deze tijd heel actueel!

Spoedcursus Verlichting

Tijn besloot twintig jaar geleden van de ene dag op de andere dag te stoppen met seks, drank, luxe, carrière, sigaretten, afleiding en hippe schoenen. Zijn doel: verlicht worden. Na veertien jaar maakte hij de balans op en dacht: als ik nu nog niet verlicht ben, dan word ik het nooit meer. Hij keerde terug op aarde en ging weer vrijen, dansen, lachen, zingen, feesten en… verlicht zijn.

In dit boek neemt hij je mee op de spannendste reis die je ooit zult maken: de weg terug naar je eigen licht. Onderweg maak je kennis met de mensen die Tijn door de jaren heen interviewde voor bladen als Ode en Happinez en onthult hij de essentiële stappen en inzichten die nodig zijn om gelukkig en verlicht te leven.

Wees gerust: je hoeft er niet veertien jaar over te doen en je hoeft niet celibatair te leven. Verlichting kan nu zoveel sneller en makkelijker in spijkerbroek en driedelig pak, in de file, in de kroeg, op je werk. En met hippe schoenen. Verlichting is je oorspronkelijke natuur en het is zelfs moeilijker om niet verlicht te zijn dan het wél te zijn. Dit boek is niet alleen een juweel van wijsheid en inspiratie, maar ook dé uitdaging van deze tijd.

‘[…] de vrolijke boodschap is dat je niet jarenlang in een ongemakkelijke houding op een matje hoeft te zitten om verlicht te worden.’ – de Volkskrant

Wij zijn de hoeders van Gaia

Wij zijn de Poorten waardoor de Bron de Materie van de
Aarde binnenkomt

Wij zijn EEN met de Poorten en EEN met de Aarde

Wij zijn het EENheids Bewustzijn van alle leven op Gaia

Terwijl Wij slapen iedere nacht herinneren we ons dat Wij de Poorten zijn tot de Nieuwe Aarde

Wanneer we ontwaken iedere ochtend herinneren
Wij ons dat we de Poorten zijn tot de Nieuwe Aarde

Wanneer we door ons dagelijkse leven gaan herinneren
Wij ons dat Wij de Poorten zijn naar de Nieuwe Aarde

Overal waar Wij kijken

kiezen Wij ervoor de Nieuwe Aarde te zien

In alles wat Wij horen verkiezen Wij de Nieuwe Aarde te horen

Met ieder woord dat Wij spreken
creëren Wij de Nieuwe Aarde

Met iedere keuze die Wij maken
kiezen Wij voor de Nieuwe Aarde

Met iedere stap die Wij doen
gronden Wij de Nieuwe Aarde