Stilte ervaren door meditatie

Deze oefening kent 4 aandachtspunten:

Centreren, Verruimen, Luisteren en Observeren

tijdsindicatie: 13-15 minuten

 Dit kun je een aantal keren per dag doen.

 

Om te beginnen:

Vouw je handen in elkaar.

Houding: rechtop.

Aandacht op linkerhand richten en glimlachen.

Span je niet in, analyseer niet en heb geen verwachtingen.

Veel succes!

 

Centreren

Adem een aantal keren diep in en uit , houd de adem even vast en stoot dan krachtig de adem uit. Stel je voor dat al je fysieke en emotionele spanning wegloopt.

Lichaam gronden. Dit doe je door je aandacht te richten op 3 plekken onder iedere voet of als je op de grond zit, op 3 aanrakingspunten met de grond.

De ruggengraat centreren. Stel je je ruggengraat voor als een kralensnoer waarvan elke kraal een wervel is. Stel je voor dat iemand dat snoer optilt en zachtjes heen en weer zwaait. Beweeg mee totdat je het gevoel hebt in een ruststand in het midden te zitten.

Verruimen

Richt je ogen op een punt voor je. Kijk er eerst scherp naar.
Maak dan je blik ruimer. Dit doe je door je voor te stellen dat je je blik als een waaier uitvouwt van het punt waar je naar keek tot een soort van cirkel van visie om je heen totdat je het gevoel hebt zelfs achter je te kunnen kijken. Je voelt je dan uiteindelijk in het middelpunt van een visueel veld.
Je blik wordt starend. We noemen dit een perifere blik.

Luisteren

Perspiciatis unde omnis iste natus sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae. Ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dictasunt explicab. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.

Observeren

Perspiciatis unde omnis iste natus sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae. Ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dictasunt explicab. Nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas.